TELEFOON

0255-520086

ADRES

Valeriuslaan 86

1985 EX

Driehuis

E-MAIL

info@grandcafevalerius.nl

OPENINGSTIJDEN

Woensdag tot en met zondag:

11:00-23:00

MAANDAG en DINSDAG GESLOTEN

Honden niet toegestaan
(hulphonden uitgezonderd)

Slots – der lauteste und farbenfrohste Ort in Casino https://topcasinosuisse.com/de/ – sind so konzipiert, dass sie Anfänger anziehen.

Die Gewinnchancen sind äußerst gering. Die Chance, einen Jackpot von 2.400 Token zu gewinnen, beträgt 1 zu 262144, und wenn es sich um einen Jackpot von 8 bis 33 Millionen US-Dollar handelt, ist dies eine Chance zu 49836032.

Daher ist es für Online-Spieler rentabler, Brettspiele zu spielen, insbesondere für die drei oben aufgeführten – die Gewinnchance ist besser und der Gewinn größer.

LUNCH

Broodjes 

10.50 Carpaccio, met truffelmayonaise, Parmezaanse kaas, kappertjes en pittenmix

9.50 Geitenkaas, licht gesmolten met honing en walnoten

8.50 Tonijnsalade, met tomaat, komkommer en gekookt ei

9.50 Kip piri piri, gebakken kip in een licht pittige saus

10,50 Gerookte zalm, met zure room, kappertjes en rode ui

10,50 Surf & Turf, beefreepjes met gambastaartjes en duivelse saus

Klassiekers

11.50 Valeriuslaantje
boterham ham en/of kaas met spiegelei | kalfsvlees kroket | mosterd | huisgemaakte tonijnsalade

10.50 Driehuizer Drieling
3 kleine bolletjes belegd met | oude kaas | carpaccio | gerookte zalm

10.50 Club Sandwich
Gerookte kip | spek | komkommer | tomaat | gebakken ei | sla | mayonaise

Salades

13.50/ 16.50 Salade Carpaccio
Dun gesneden rundvlees | komkommer | zongedroogde tomaat | kapper | truffelmayonaise | pittenmix | gekookt ei | Parmezaanse kaas

12.50/ 15.50 Salade Geitenkaas
Gebakken geitenkaas | komkommer | tomaat | zongedroogde tomaat | rode ui | cornichon | kapper | olijf | walnoot | honing

14.50/ 17,50 Salade Valerius
Royale salade met verse zalm, zeebaarsfilet en gambastaartjes

KROKETTEN & EIEREN

 8.25 Garnaal mosterdmayonaise | 2 kroketten | wit of bruin brood

7.25 Kalfsvlees mosterdmayonaise | 2 kroketten | wit of bruin brood

6.25 Groente truffelmayonaise | 2 kroketten | wit of bruin brood

6.00 Naturel Uitsmijter wit of bruin brood

7.00 Naturel Omelet wit of bruin brood
€ 0.75 per item | kaas | ham | spek | tomaat | ui | paprika | champignons

DINER

VOORGERECHTEN

6.00 Tomatensoep met lente ui
6.25 Uiensoep met een Gruyère kaasbroodje
8.25 Vissoep rijkelijk gevuld

11.00 Proeverij van croquetjes, garnalen, geitenkaas, chorizo en
rendang
12.50 gerookte zalm, koud gerookt met zure room, rode ui en
kappertjes
11.50 Scampi, in de knoflook olie gegaard met een gegrild broodje
12.00 Carpaccio, truffelmayonaise, Parmezaanse kaas en pittenmix
10.50 PortoBello, gevuld met vijgen, noten, geitenkaas en balsamico
stroop (vega)

SALADES (klein of groot)
14,50/ 17.50 Carpaccio, truffelmayo en Parmezaanse kaas
13.50/ 16.50 Geitenkaas, warme geitenkaas met honing en walnoten
15.50/ 18.50 Salade Valerius, met verse zalm, zeebaars en kabeljauw

VEGETARISCH
16.50 Vegan burger op een meergranen bun met sla. tomaat, ui, augurk en smokey bbq saus
16.50 Roerbak groente mix in kokos-curry met “No Chicken” en witte rijst
16.50 Cannelloni, gevuld met spinazie en ricotta, pommodorisaus

VIS
23.50 Zalmfilet, uit de oven met mozzarella, tomaat en basilicumsaus
23.50 Thaise viscurry, met kabeljauw, garnalen, verse groenten en rijst
23.50 Zeebaarsfilet, huidgebakken met rode biet, tuinerwten, puree en kalfsjus

VLEES
23.50 Tournedos, Iers met groenten, aardappel en saus naar keuze
25.50 Bavette, malse steak van de grill met groenten, aardappel en saus naar keuze
24.50 Varkenshaas, gevuld met brie, groenten, aardappel en saus naar keuze
23.50 Spareribs, traag gegaard en afgelakt met bbq saus

GRILL [ Saté & Burger ]
17.50 | Hamburger of 18.50 | Cheeseburger
100% rundvlees, tomaat, ui, augurk, spek, gebakken ei, hamburger saus

12.00 | 1 stok kipsaté | 17.00 2 stokken kipsaté

13.00 | 1 stok varkenshaassaté | 18.00 2 stokken varkenshaassaté

17.00 | 1 stok beefsaté | 24.50 2 stokken beefsaté

Geserveerd met frites, aardappelsalade, komkommersalade, kroepoek en atjar

 DESSERTS

6.00 Dame Blanche
vanille roomijs met chocosaus en slagroom
6,50 Crème Brulee
chocolade roomijs en slagroom
8.00 Chocoladetaartje
warm met vanille ijs en zoute caramelsaus
6.75 Kokos-griesmeel
pudding met mangosorbet en passievruchtensaus

WIJNEN en BIER

BIEREN

Van de tap vanaf 2,85
Heineken Pilsener 5%
Heineken 0%
Affligem blond 6,8%
Lagunitas Daytime session IPA 4%
Texels Skuumkoppe 6%

Op fles vanaf 4.00
Amstel Radler 2% – 33cl fles
Amstel Radler 0% – 33cl fles
Jopen Non IPA Alcoholarm, 0,3% – 33cl fles
Jopen Adriaan Wit & Weizen, 5,0% – 33cl fles
Paulaner Hefeweizen 5,5% – 33cl fles
Liefmans Fruitesse, 3,8% 

Sol 4,8% – 33cl fles
Desperados, 6%  – 33cl fles
Bucket Sol of Desparados = 6 voor 5
Jopen Mooie Nel (IPA), 6,5% – 33 cl fles
Bik & Arnold dubbel 8,5% – 33cl fles

Breesaap Triple 9% – 33cl fles

WIJNEN

per glas of fles vanaf 4,00
Wit  
Chardonnay
Sauvignon Blanc
Verdejo
Veltiner
Rose
Grigio blush
MED rose 
Rood
Cabernet Sauvignon,
Tempranillo,
Negroamaro,
Merlot

PER FLES TE BESTELLEN vanaf 6,25
Bubbel: Biscardo Prosecco 20 cl. of 75 cl.
Wit: Wente, morning fog 2019 (Chardonnay)
Rood: Chateau Martinet St. Emilion Grand Cru Bordeaux 2016
(Merlot & Cabernet druif)

Historie ‘Grand Café Valerius’

Valerius opende haar deuren in 2007. De naam heeft het Grand Café te danken aan het feit dat zij is gevestigd aan de Valeriuslaan.

Wie was Valerius?
Adrianus Valerius, gelatiniseerde versie van Adriaen Valéry, ook Adriaen Valerius (Middelburg tussen 1570 en 1575 – Veere op 27 januari 1625) was een Nederlandse dichter en componist. Valerius kennen we tegenwoordig het best dankzij zijn gedichten over het land- en burgerleven en zijn geuzenliederen die verhalen over de Tachtigjarige Oorlog. (Wikipedia)

Het pand waar het Grand Café is gehuisvest is al ruim 30 jaar een horecazaak. Voorheen was de naam Bistro Provence, gerund door oud voetballegende Heinz Stuy.